Swedish

SWEDISH Besök Fotografiska

Biljettpriser

För att undvika trängsel och sprida ut våra gäster har vi infört olika biljettpriser för olika dagar. Det är till exempel billigare att besöka oss en måndag än en lördag. Biljettpriserna varierar mellan 165-255 kr beroende på dag & tid. Reducerat pris är 135-225 kr. Välj din dag och tid nedan i vår biljettförsäljning för att se de olika entrépriserna.

Innan du kommer hit

• Det går köpa entrébiljett på plats, men förboka gärna ditt besök innan du kommer hit, då får du också ett mer fördelaktigt pris.

• Du kan komma in 15 minuter före och 15 minuter efter din bokade tid. Scanna QR-koden i entréspärren.

 

Öppet 10–23.
Måndag–söndag.

Boka besök Bli medlem

Medlemmar

Logga först in med ditt användarnamn och lösenord (logga in här) så kan du sedan boka ditt besök utan kostnad på denna sida.

Kontakta oss

info@fotografiska.se
08-50 900 500

Barn, studenter och pensionärer

Gratis inträde för barn under 12 år och reducerat pris för studenter och pensionärer. Boka ditt besök och förbered dig på att visa giltig legitimation vid entrén.

Hitta hit

Vägen hit

Fotografiska håller till i Stora Tullhuset på Stadsgårdshamnen 22 i Stockholm.

Att ta sig hit är enkelt, oavsett transportmedel. Vi är belägna på Stadsgården i Stockholm, inte långt från Slussen. Om du hittar till Slussen kommer du definitivt att hitta hit.

Under ombyggnationen av Slussen kan det dock vara lite svårare att ta sig fram. Självklart gör vi vårt bästa för att guida er, och det går alltid bra att ringa oss!

OBS! Stängning av Söderbergs trappor.  Borttagningen av Söderbergs trappor gör det inte längre möjligt att ta sig ned till Fotografiska via Katarinagatan. Om du kommer från denna sida av stan och vill besöka oss är det enklast att gå Katarinagatan ned och runda vid Slussen eller ta Folkungagatan och gå längs Stadsgårdsleden.

Med lokaltrafik eller till fots

Både röda och gröna linjen stannar i Slussen, och det finns många bussar som stannar på Södermalmstorg. Därifrån tar du dig mot bussterminalen och över bron mot vattnet. Därefter en 500 meter skön promenad längs vattnet.

Med bil

Att ta sig hit med bil är enkelt. Det finns ett begränsat antal parkeringsplatser mellan huvudentrén och Birkaterminalen. Det går även att hitta parkeringsplats bakom oss, bredvid Viking Line-terminalen.

Med cykel

Det finns bra cykelvägar som leder direkt till oss från både södra och östra Stockholm. Vi har många cykelställ precis utanför entrén.

Tillgänglighet

Hos oss är inkludering något som genomsyrar allt. Vi vill bidra till en stor upplevelse för alla. Allt från att vi varmt välkomnar barnvagnar, och givetvis har rullstolsramp, till att vi arrangerar uppskattade guideturer. Fotografi kräver ingen förförståelse, alla kan beröras av en bild, vilket är en stor del av den inkluderande charmen och fascinationen. En engagerad guides berättelse kan även berika besöket än mer och tillföra ytterligare spännande dimensioner.

 • En brantare ramp för barnvagnar är inbyggd i trappan utanför vår huvudentré.
 • Längs med långsidan mot vattnet finns en ramp för personer med funktionsvariation.
 • I våra två trapphus går hissen till alla våningsplan.
 • Toaletter för funktionsvarierade personer med skötbord finns på plan -1 samt vid caféet på plan 2.
 • Förvaringsboxar hittar du på plan -1.
 • På plan -1 finns parkering för barnvagnar. Det går även att ta med barnvagnen på utställningarna.
 • Ett fåtal bilparkeringsplatser med p-avgift finns tillgänglig framför entrén och bakom byggnaden.
 • Parkering för rörelsehindrad finns
 • Tyvärr måste vi dra en gräns för vår inkludering av hundar då andra besökare kan vara allergiska.
  För dig som är i behov av ledarhund är det dock självklart tillåtet att ta med din fyrbente vän.